miercuri, 1 octombrie 2014

Tratamente pentru unghiile care se exfoliaza

Dupa cum bine stim...toate avem probleme cu exfolierea unghiilor,si din cauza asta recurgem la unghii false ... cred ca nu sunt singura care s-a saturat de unghii rupte,agatate si slabite. Asa ca am "rasfoit" internetul si am gasit cateva solutii naturiste pentru problema exfolierii unghiilor.
Freaca-ti unghiile cu o felie de lamaie,timp de 10 zile,de 2-3 ori pe zi,nu te spala timp de cel putin jumatate de ora...vei vedea imediat o schimbare, lamaia ajuta si la albirea unghiilor.Asa cum fata ta are nevoie de hidratare si protejare, asa si unghiile tale necesita putina protectie. Asadar uite o masca pentru unghii care ajuta la intarirea unghiei : din drojdie de bere inmuiata cu apa de tarate de grau (sau apa de faina de orez) prepari o pasta care o aplici pe unghii si o lasi sa actioneze 30 de minute. Taratele de grau sau faina de orez le inmoi in apa cel putin o ora dupa care le strecori intr-un bol,folosind doar apa lasata.
De asemenea pentru intarirea unghiilor incalzeste cateva linguri de masline sau ricin (daca vrei le poti combina) si apoi inmoaie-ti unghiile in lichidul caldut. Pentru a-si face mai bine efectul, maseaza-ti mainile cu ulei de masline (cald) din belsug, pune-ti o pereche de manusi din bumbac si pastreaza-le peste noapte. Ar fi bine sa faci acest tratament zilnic, timp de o saptamana...nu numai ca vei avea unghii mai tari, dar pielea mainilor tale va fi extrem de hidratata si catifelata.
Masajul cu fiole de vitamina A sau E ( se gasesc in farmacii sau Plafar) intareste unghiile si le face foarte puternice.Toate aceste tratamente trebuie insotite de o alimentatie corecta bazata pe multe lactate si pe un aport de calciu si vitamine. Bea foarte multa apa,vreo 2 L/zi. Mananca, stridii, carne, fasole , unt de arahide, portocale, cereale, paine si alte alimente care continVitamina B. Bea suc proaspat de morcovi sau consuma-l crud. Pileste-ti unghiile intr-o singura directie pentru a preveni ruperea si exfolierea lor. De fiecare data cand te dai cu oja, foloseste inainte un strat de lac incolor pentru a proteja unghia de eventuale pete Folososte dizolvant de oja fara acetone,pentru a indeparta oja de pe unghii. Nu-ti taia cuticulele. Impinge-le cu un betisor si atat - rolul lor este de a proteja unghia.
In timpul tratamentului iti recomand sa nu folosesti oja,pentru a avea un efect mai rapid si mai sigur. De asemenea de fiecare data cand te dai cu crema pe maini,intinde crema si pe unghii...cum bine am zis unghiile la fel ca si pielea ta, au nevoie de hidratare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu